Free Writing Software: 15 Tools to Help You Create Better Content, Faster

La începutul proiectului, pe măsură ce vă cufundați în subiect, trebuie să faceți câteva lecturi generale generale. Un mic șerpuire este normal pentru curs și este în regulă. Dar pe măsură ce subiectul tău prinde contur, concentrarea ta ar trebui să devină mai clară, mai clară.

Menținerea acestui focus este deosebit de importantă atunci când citiți cărți mai lungi. Unele părți pot avea legătură cu teza dvs., dar altele nu. Citiți cu pricepere. Utilizați cuprinsul și indexul. Simțiți-vă liber să săriți peste unele capitole și să treceți peste altele. Ai permisiunea mea! Pune la structura lucrare disertatie zero materialul cheie din lectură și din notele tale. Scopul tău este să extragi ceea ce ai nevoie fără să te blochezi în restul. Amintiți-vă: Citiți pentru a scrie.

Sfat: Citiți selectiv.

  • Nu citiți totul; concentrați-vă pe lucrări direct legate de tema dvs.
  • Nu citiți totul cu aceeași viteză; citește cu mai multă atenție cele mai importante lucrări.
  • Amintiți-vă că citiți pentru a scrie.

luarea de note cu ghilimele q

Unii scriitori cinstiți se trezesc în apă fierbinte, acuzați de plagiat, pentru că notele lor sunt atât de proaste încât nu pot spune ce au copiat și ce au scris ei înșiși. Puteți evita acest lucru distingând clar cuvintele dvs. de ale altora.

Tot ce aveți nevoie este o modalitate simplă de a identifica citatele și de a le păstra separate de propriile cuvinte și idei.

Soluția comună – folosirea ghilimelelor obișnuite în notele dvs. – de fapt, nu funcționează atât de bine în practică. În primul rând, ghilimelele sunt mici, așa că este ușor să le treceți cu vederea mai târziu, când reveniți la note pentru a scrie o lucrare. În al doilea rând, nu vă spun din ce pagină provine citatul, ceva ce trebuie să știți pentru citarea corectă. În al treilea rând, dacă există un citat într-un citat, este greu să-ți păstrezi marcajele drepte.Ea dă o profunzime deosebită tratării sale asupra călătoriilor europene de descoperire. Prima propoziție este la pagina 132; următorul este pe ambele pagini; a treia este doar la pagina 133. Folosind ghilimele Q cu o bară oblică dublă vă oferă toate aceste informații rapid și ușor.

Sfat: După ce ați scris un citat, comparați notele cu originalul pentru a vă asigura că l-ați transcris corect.

Citatele pot fi complicate și în alte moduri. Poate doriți să tăiați câteva cuvinte inutile sau să adăugați câteva pentru a face citatul ușor de înțeles. Din fericire, există reguli simple pentru a gestiona ambele modificări.

Expresia pe care o citați poate conține ea însăși un citat. Un avantaj al folosirii Q-ghilimele pentru notele dvs. este că puteți pune pur și simplu ghilimele oriunde apar în text. De exemplu: Q47 El a zâmbit și a cerut „un latte dublu cu lapte degresat, vă rog”, iar ea s-a dus la aparat să o facă. Q Deoarece utilizați Q pentru a marca întregul citat, nu va exista confuzie mai târziu când scrii o lucrare cu aceste note.

folosind q-ghilimele pentru a gestiona citate complicate

Acum că am acoperit elementele de bază despre ghilimele Q plus elipse, paranteze și ghilimele din ghilimele, sunteți pregătit să gestionați cu acuratețe chiar și cele mai complexe citate, mai întâi în notele și apoi în scrierea tezei. Pentru a ilustra acest lucru, să combinăm toate aceste elemente într-un singur exemplu:

Q186–87 Biografia lui Boswell a lui Samuel // Johnson este o lucrare minunată. Nu numai că a inventat genul, ci rămâne cel mai bun exemplu. . . . Scriitorul și [subiectul său, Dr. Johnson] sunt perfect alăturați, iar Johnson este, așa cum a spus un critic, „cu siguranță una dintre marile figuri ale epocii sale sau oricare alta”.

Această notație clarifică următoarele lucruri:

  • La pagina 186 apar doar primele cuvinte; restul sunt la pagina 187.
  • Unele cuvinte din original sunt omise după cuvântul „exemplu”.
  • După „exemplu” există un punct și apoi o elipsă (trei puncte), care indică faptul că omisiunea nu apare la mijlocul unei propoziții. Mai degrabă, separă două propoziții.
  • Cuvintele între paranteze, „subiectul său, Dr. Johnson”, nu sunt în textul original.
  • Cuvintele finale sunt de fapt un citat de la altcineva. Sunt incluse ca citat de autorul pe care îl citați.

Cu o notare clară ca aceasta, veți putea cita porțiuni din acest citat complicat mai târziu, fără a reveni la articolul original și fără șanse de plagiat accidental. Nu este dificil. De fapt, este nevoie de mai mult timp pentru a-l explica decât pentru a-l folosi!

Pe măsură ce citiți, este important să vă concentrați asupra lucrărilor strâns legate de subiectul tezei dvs.